MBS

Najbolje MBS peći za etažno grejanje

Do sada ste verovatno i više puta čuli da su MBS peći za etažno grejanje neki od najboljih proizvoda za grejanje na našem tržištu, ali koliko zapravo znate o ovoj poznatoj fabrici i njihovoj ponudi? Pa, tu smo da učimo zajedno!

MBS, odnosno, Milan Blagojević Smederevo je privatna fabrika koja posluje u okviru Invej grupacije. Kada je reč o osnovnom asortimanu proizvoda, to su najpre šporeti i peći na čvrsto gorivo, kao i električni šporeti, koji se mogu pohvaliti najvećim međunarodnim standardima kvaliteta. Kako sami kažu, njihova vizija je da u narednih pet godina postanu jedan od tri najveća lidera u proizvodnji i plasmanu šporeta na čvrsto gorivo u Evropi.
Više informacija

pumpe za grejanje

Vodič za kupovinu pumpe za grejanje

Šta su pumpe za grejanje? Kako funkcionišu pumpe za grejanje? Da li vam je potrebna zamena pumpe za grejenje? Verovatno ste zbunjeni svim ovim pitanjima, naročito ako ste novi u svetu centralnog grejanja, ali zato smo tu mi da vam pomognemo sa svim ovim dilemama tako što smo vam pripremili kompletan vodič kroz pumpe za grejanje koji će vam dati odgovore na sva ova pitanja.
Više informacija

Greške prilikom grejanja koje vas skupo koštaju

Greške prilikom grejanja? Da li sa sigurnošću možete da kažete da ih vi ne pravite ili ipak i sami sumnjate u ovu konstataciju?

Ne brinite, greške prilikom grejanja se svima dešavaju, ali važno ih je prepoznati i sanirati kako ne biste došli u situaciju da rasipate i toplotnu energiju i novac, baš u trenucima kada želite da zagrejete svoj dom na pravi način i pritom uštedite koliko je moguće. Zato, evo koje su greške najčešće i kako da ih lako izbegnete.
Više informacija

Najbolje Grundfos cirkulacione pumpe

Grundfos je jedan od najpoznatijih proizvođača pumpi i pumpnih rešenja na našem tržištu, a ono po čemu je ova kompanija poznata jeste postavljanje standarda inovacijama, efikasnošću, pouzdanošću i održivosti. Kako sami kažu za sebe, Grundfos obezbeđuje vodu za piće najmanjim selima i najvišim neboderima, vrše tretman voda i odvode otpadnu vodu, donose toplotu i komfor svetu – ili ga hlade ukoliko je to potrebno. Kada govorimo o njihovim proizvodima, naročitu pažnju zavređuju Grundfos cirkulacione pumpe, a u nastavku teksta saznajte koji su to modeli najbolji među najboljima!
Više informacija

Novi sistem za grejanje: 5 grešaka koje treba izbeći prilikom kupovine

Odgovorili ste na tri glavna pitanja koja vam otkrivaju da li trošite previše novca na grejanje i shvatili ste da vam je neophodan novi sistem za grejanje kako biste napokon ostvarili željenu uštedu. Ovo je dobra vest i sjajan korak napred, ali pre nego što se upustite u potragu za odgovarajućim sistemom za grejanje, saznajte koje su to najčešće greške koje vas mogu skupo koštati i koje je kasnije mnogo teže ispraviti, kako biste bili u mogućnosti da ih izbegnete.
Više informacija

Zanimljivosti o solarnom grejanju

Većina ljudi je upoznato sa solarnim fotonaponskim panelima, ali daleko manje znaju o korišćenju solarne energije kao izvora topline u svojim domovima. Aktivno solarno grejanje koristi solarnu energiju za zagrejavanje tečnosti ili vazduha, koje onda prenosi solarnu toplotu direktno na unutrašnji prostor ili u skladišni sistem za kasniju upotrebu. Solarni sistemi grejanja često dopunjavaju druge sisteme grejanja, kao što su podno grejanje, kotlovi, apsorpcione toplotne pumpe, sistemi grejanja forsiranog vazduha.
Više informacija